Drinksysteem mink nipple Nertsen

Drinksysteem voor nertsen

Met de “Mink Nipple” introduceert Sleegers een nieuwe oplossing voor een gemakkelijke toegang tot vers drinkwater voor de nertsen pups.

Nertsen pups worden na ongeveer 8 weken gespeend. Het is belangrijk voor de nertsen pups om zo snel en gemakkelijk mogelijk beschikking te hebben tot vers drinkwater dicht bij de nestkist. Op teveel plaatsen hebben de pups nog geen directe toegang tot vers drinkwater.

De Mink nipple is een eenvoudige, betaalbare en duurzame drinknippel oplossing waar gemakkelijk vers drinkwater te verkrijgen is door de nertsen pups zodra deze de drinknippel aanraakt. Door deze oplossing is er meer rust in het nest en de watervoorziening van de Mink nipple bevordert het welzijn van de nertsen pups en de moederdieren. De nippel is in overleg met mensen uit de branche ontwikkeld en is reeds getest in een nertsenfokkerij met goed resultaat.

 

Nertsen drinknippel
Nertsen drinknippel

Betaalbaarheid en duurzaamheid

Punten als betaalbaarheid en duurzaamheid hebben onze klanten vaak hoog in het vaandel staan. En dat spreekt voor zich. Vandaar dat we zijn gaan kijken en ontwikkelen naar een product dat betaalbaar is en een hoge duurzaamheid heeft. De samenstelling van de Mink nipple bestaat uit materialen/grondstoffen die vele malen sterker zijn dan regulier kunststof. Aangezien nertsen graag alles stuk bijten was dit een harde eis aan het product. Het streven van dit product was om een gezondere, rustigere omgeving te creeeren voor de nertsen die tevens bij zou dragen aan het commerciele belang van de groei van de nerts. 

Tevens was van belang dat het systeem een grote eenvoud heeft en dus makkelijk, eenmalig, aan te brengen is om er vervolgens jarenlang voordeel uit te kunnen halen. 

Neem contact op!

Bel of mail ons uw vraag!

Tel: 0031 (0)492-331404 – Mail: info@sleso.nl

Contactformulier