Ermaf RGA100

Ermaf RGA100

Bij de keuze van het juiste verwarmingssysteem zijn de optimale temperatuurverdeling, CO2-reductie en milieuduurzaamheid cruciale criteria. De RGA100 heeft reeds jaren zijn kracht en duurzaamheid bewezen. De robuuste, RVS bouw van de indirecte gestookte kachel is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de pronkstukken uit de Ermaf serie.

De Ermaf RGA100 wordt gekenmerkt door het nauwkeurig en gecontroleerd verwarmen van stallen in de dierhouderij en kassen in de tuinbouw. Door het hoge rendement en de energie-efficiënte indirecte verwarming is de RGA100 een voordelige systeemoplossing.

De RGA100 is een gesloten verbrandings- en verwarmingssysteem. Dit systeem dat onafhankelijk van de lucht in het vertrek is, garandeert een zeer zuivere verbranding met een geringe NOx-emissie.

De rookgassen worden via de schoorsteen afgevoerd, de te verwarmen lucht in het vertrek blijft fris en zuiver. De RGA100 is uitgerust met een volautomatische besturing (BCU = Burner Control Unit). De BCU maakt de directe aansturing van het verwarmingstoestel via de klimaatcomputer of een ruimtethermostaat mogelijk. Maar ook handbedrijf is mogelijk. Naast de duidelijke bedieningsstructuur beschikt de BCU ook over van verre herkenbare statuslampjes, die de bediener snel overzicht over de status van het apparaat verschaffen. De BCU ondersteunt in geval van storing door middel van een storingsanalyse die u in staat stelt om de eventuele storing meteen te bepalen.

De directe elektrische ontsteking en de branderwerking worden door middel van ionisatie bewaakt. Wanneer de vlam dooft of het apparaat niet ontsteekt, wordt de gastoevoer direct door de besturing onderbroken. Met behulp van de temperatuurvoeler regelt de BCU de temperatuur van de RGA100 volautomatisch. Daardoor wordt een haast constante uitblaastemperatuur van de verwarmde lucht bereikt. Zo kunnen temperatuurverschillen in de stal verminderd worden en de verwarmingskosten geminimaliseerd.

De systeemoplossing met een of meerdere verwarmingstoestellen kan voor de trapsgewijze of, optioneel, modulerende regeling tot 100 kW ingezet en met aardgas of alle andere LPG mengsels gebruikt worden. De RGA100 van hoogwaardig RVS is resistent tegen invloeden van buitenaf zoals vuil en vocht. Hij is zowel aan de binnen- als aan de buitenkant bestand tegen hogedrukreiniging.

Een optimaal klimaat is in de dierhouderij de belangrijkste factor voor de gezondheid en productiviteit van de dieren. Ventilatie en warmtetoevoer zijn nodig om het klimaat in de stal te controleren. De temperatuur, het vochtigheids- en CO2-gehalte spelen daarbij een cruciale rol.

Sinds 2010 wordt de controle van de luchtkwaliteit in mestbedrijven wettelijk voorgeschreven. De toelaatbare CO2-concentratie in de stallucht betekent vaak, dat de toegestane bezettingsdichtheid lager wordt, wanneer de eis tot een hoogste concentratie van 3000 ppm CO2 in de stal niet aangehouden kan worden.Door de geringe CO2- en NOx-vorming in het gesloten verbrandings- en rookgassysteem voldoet de RGA100 optimaal aan deze voorwaarden.

Om het infectiegevaar zo gering mogelijk te houden, is het regelmatig reinigen van de stallen noodzakelijk. Hoe robuuster en veiliger de verwarmingstoestellen bestand zijn tegen hogedrukreiniging, hoe eenvoudiger het is om de stal te reinigen. In het apparaat-/behuizingsconcept zijn de RGA100 en de besturing ervan uitstekend voor intensieve reinigingswerkzaamheden uitgerust.

Conclusie: het doel, om een uitstekend stalklimaat in combinatie met lage investeringen en bedrijfskosten te bereiken, kan elke veehouder benaderen door de RGA100 te gebruiken.

Ermaf RGA100 indirect gestookte gaskachel
Ermaf RGA100

Tuinbouw

Bij de verbranding van gas komen behalve CO2 ook andere gassen vrij, die schadelijk voor de planten zijn, bv. stikstofoxiden (NOx).
Wanneer planten voortdurend aan te hoge concentraties NOx blootgesteld worden, kan dit de groei vertragen en het kan zelfs tot productieverlies leiden.

De brandertechnologie van de RGA100 produceert slechts een zeer geringe stikstofoxide-emissie. Een grote luchtworp en luchtbeweging worden gecombineerd met het voordeel van een gelijkmatige verdeling van de warmte en van het CO2-gehalte.

Voor het onafhankelijk van de plaatsingsruimte verwarmen van kassen, werking zonder
continu CO2-bewaking mogelijk. Door de optionele CO2-bemestingsmodule is de kooldioxide-en waterdampafvoer van het verwarmingsproces in de kas stuurbaar. Optioneel met een verwarmingsvermogen van 60 – 100 kW regelbaar. Door het dubbelwandige schoorsteen systeem levert de RGA100 een warmteterugwinning uit het rookgasafvoer.

De zuivere verbrandingslucht die van buitenaf wordt aangezogen komt in de gesloten branderkamer tot verbranding.

Ermaf RGA100

Technische gegevens:

Vermogen Aardgas :  95 kW
Propaan : 100 kW

Inlaatdruk Aardgas : 20-25 mbar
Propaan : 50 mbar
Gasverbruik Aardgas : L-Gas (Nederland) 9,5 m3/h
H-Gas (België) 8,0 m3/h
Propaan : 6,9 kg/h
Inspuiter Aardgas : 12 x ø3,00 mm
Propaan : 12 x ø1,80 mm
Maximale aansluitdruk:  100 mbar
Gasaansluiting : ¾”
Luchtverplaatsing : ventileren ± 7.000 m3/h
verwarmen ± 8.000 m3/h
Stroomaansluiting : 230 V / 50 Hz / 900 W
Worp : 40 m
Afmetingen Lengte : 1.960 mm
Breedte : 870 mm
Hoogte : 730 mm
Gewicht : 110,00 kg