Warmtewisselaar

Warmtewisselaar pluimveestallen

Een warmtewisselaar voor in uw pluimveestal zorgt voor een complete klimaatbeheersing.  Het woord warmtewisselaar beschrijft zichzelf al. Een product dat warmte uitwisselt. De warme stallucht wordt door de unit afgevoerd waardoor de thermische efficiëntie er voor zorgt dat de verse buitenlucht wordt verwarmd. De voorverwarmde verse buitenlucht wordt de stal ingeblazen waardoor u significant op uw stookkosten kunt besparen.

Met minimaal energieverbruik worden niet alleen de stookkosten in uw pluimveestal beperkt maar profiteert u ook van een lagere CO2 uitstoot en een sterke vermindering van uitstoot van fijnstof.

Het creëren van een perfect en constant klimaat in uw kippenstal draagt tevens bij aan een betere mestkwaliteit en een lagere uitstoot van ammoniak.

Complete verwarming en optimale luchtverdeling met een  warmtewisselaar 

De werking van de Clima+ 200 warmtewisselaar is simpelweg dat de verse aangevoerde buitenlucht langs de afgevoerde warme stallucht loopt en hierdoor voorverwarmd wordt voor het de stal in geblazen wordt.

De warmtewisselaar kan tevens worden geleverd als complete verwarming voor uw pluimveestal. Deze wordt dan uitgebreid met een verwarmingsblok . Hierdoor is de unit in staat om, in combinatie met het recirculeren van lucht, de temperatuur in uw stal compleet te regelen. Ongeacht de weersomstandigheden buiten. Door de integratie van het verwarmingsblok is verwarming van uw stal overbodig.  Hierdoor komt er ook geen CO2 vrij in uw stal.

Deze technologie wordt gestuurd door intelligente software en is ontwikkeld op basis van uitgebreide kennis over klimaatregeling in pluimveestallen.

Deze klimaat oplossing zorgt tevens voor een verminderde luchtvochtigheid, beter dierprestaties, een betere omgeving voor dier en mens.

Werking Clima+200 verwarming met verwarmingsblok

Louvre systeem

Door middel van het Louvre systeem kan een optimale luchtdistributie worden gerealiseerd in uw kippenstal. De voorverwarmde lucht wordt in de richting van het dak geblazen en wordt vervolgens opgevangen in een vangplaat. Door middel van recirculatieventilatoren wordt de voorverwarmde lucht gelijkmatig over de stal verdeelt. Door deze homogene temperatuurverdeling krijgt u een evenwichtig klimaat in uw pluimveestal.

Werking Louvre systeem Clima+200

Voordelen en besparingen 

Met de Clima+ 200 van Agro Supply kunt u van de volgende voordelen profiteren:

Energiebesparingen

De Clima+ 200 van Agro Supply is de meest voordelige warmtewisselaar ter wereld: 175 Watt per 1.000 M³

• Tegengestelde luchtstroom resulteert in een thermisch rendement van 80%
• Tot 70% vermindering in verwarmingskosten
• Vermindering van 40.000 kg CO2-uitstoot per warmtewisselaar per jaar.
• Sterke vermindering van fijnstofuitstoot: 80% PM10

Perfect stalklimaat
• Optimale luchtdistributie
• Lage ammoniak uitstoot
• Perfecte mestkwaliteit resulterend in gezonde dieren
• Optimale resultaten door middel van intelligente software

Slim ontwerp voor optimale reiniging
• Geïntegreerd automatisch reinigingssysteem
• Eenvoudige toegang voor grondige reiniging
• Roestvrijstalen onderdelen zorgen voor duurzaamheid
• Luifel voor een eerste filtering van de lucht

Werking Clima+200 warmtewisselaar

Waarom een warmtewisselaar (regelgeving RAV)?

De Regelgeving Ammoniak en Veehouderij (RAV) is gebaseerd op de Wet ammoniak en veehouderij (Wav). Deze ministeriële regeling bevat de ammoniakemissiefactoren voor stalsystemen, die nodig zijn om de ammoniakemissie van een veehouderij te berekenen. Bijvoorbeeld bij het toetsen of de veehouder voldoet aan de eisen van het Activiteitenbesluit, de Wav en het Besluit huisvesting.

De stalbeschrijvingen en emissiefactoren zijn ondergebracht in BB- en BWL nummers welke terug te vinden zijn op Infomil.

Op 25 juni 2015 is er een nieuw “Besluit emissiearme huisvestingssystemen” uitgebracht. In deze nieuwe regelgeving is de lat nog hoger gelegd dan voorheen. Het betreft een actualisatie van emissiefactoren in de Regeling ammoniak en veehouderij (Rav) en een aanvulling van de proefstalregeling in de Rav.

Neem contact op!

Bel of mail ons uw vraag!

Tel: 0031 (0)492-331404 – Mail: info@sleso.nl

Contactformulier