Warmtewisselaar

Warmtewisselaar pluimveestallen

Een warmtewisselaar voor in uw pluimveestal zorgt voor een complete klimaatbeheersing.  Het woord warmtewisselaar beschrijft zichzelf al. Een product dat warmte uitwisselt. De warme stallucht wordt door de unit afgevoerd waardoor de thermische efficiëntie er voor zorgt dat de verse buitenlucht wordt verwarmd. De voorverwarmde verse buitenlucht wordt de stal ingeblazen waardoor u significant op uw stookkosten kunt besparen.

Met minimaal energieverbruik worden niet alleen de stookkosten in uw pluimveestal beperkt maar profiteert u ook van een lagere CO2 uitstoot en een sterke vermindering van uitstoot van fijnstof.

Het creëren van een perfect en constant klimaat in uw kippenstal draagt tevens bij aan een betere mestkwaliteit en een lagere uitstoot van ammoniak.

Complete verwarming en optimale luchtverdeling met een  warmtewisselaar 

De werking van de ECO unit warmtewisselaar is simpelweg dat de verse aangevoerde buitenlucht langs de afgevoerde warme stallucht loopt en hierdoor voorverwarmd wordt voor het de stal in geblazen wordt.

De warmtewisselaar kan tevens worden geleverd als complete verwarming voor uw pluimveestal. Deze wordt dan uitgebreid met een verwarmingsblok . Hierdoor is de unit in staat om, in combinatie met het recirculeren van lucht, de temperatuur in uw stal compleet te regelen. Ongeacht de weersomstandigheden buiten. Door de integratie van het verwarmingsblok is verwarming van uw stal overbodig.  Hierdoor komt er ook geen CO2 vrij in uw stal.

Deze technologie wordt gestuurd door intelligente software en is ontwikkeld op basis van uitgebreide kennis over klimaatregeling in pluimveestallen.

Deze klimaat oplossing zorgt tevens voor een verminderde luchtvochtigheid, beter dierprestaties, een betere omgeving voor dier en mens.

Werking Clima+200 verwarming met verwarmingsblok

Louvre systeem

Door middel van het Louvre systeem kan een optimale luchtdistributie worden gerealiseerd in uw kippenstal. De voorverwarmde lucht wordt in de richting van het dak geblazen en wordt vervolgens opgevangen in een vangplaat. Door middel van recirculatieventilatoren wordt de voorverwarmde lucht gelijkmatig over de stal verdeelt. Door deze homogene temperatuurverdeling krijgt u een evenwichtig klimaat in uw pluimveestal.

Werking Louvre systeem Clima+200

Voordelen en besparingen 

Met de ECO Units van Agro Supply kunt u van de volgende voordelen profiteren:

Energiebesparingen

Met de ECO Unit wordt een perfect en constant klimaat gecreëerd in de stal, wat resulteert in een optimale strooiselkwaliteit en een lage ammoniakemissie.

• Tegengestelde luchtstroom resulteert in een thermisch rendement tot 80%
• Aanzienlijke besparing op uw verwarmingskosten
• Sterke vermindering van fijnstofuitstoot

Perfect stalklimaat
• Optimale luchtdistributie
• Lage ammoniak uitstoot
• Perfecte mestkwaliteit resulterend in gezonde dieren
• Optimale resultaten door middel van intelligente software

Slim ontwerp voor optimale reiniging
• Geïntegreerd automatisch reinigingssysteem
• Eenvoudige toegang voor grondige reiniging
• Roestvrijstalen onderdelen zorgen voor duurzaamheid
• Luifel voor een eerste filtering van de lucht

Werking Clima+200 warmtewisselaar

Neem contact op!

Bel of mail ons uw vraag!

Tel: 0031 (0)492-331404 – Mail: info@sleso.nl

Contactformulier