Kadaverkoeling Coolworks – Euratainer

De Euratainer kadaverkoeling, voor het moment, het technisch hoogst haalbare.

Om te voorzien in een optimale bedrijfshygiene is een goed opslag van kadavers en divers dierlijk afval van essentieel belang. Voornamelijk om infectiegevaar tegen te gaan maar ook om ongedierte tegen te gaan is een kadaverkoeling gewenst op elk agrarisch bedrijf.  Doordat de kadavers en het dierlijk afval voor langere tijd bewaart kunnen worden hoeft u het niet direct op te laten halen waardoor u bespaart in ophaalkosten.

Door de temperatuurschommelingen is het moeilijk om, zonder koeling, de ideale opslagtemperatuur te creëren. Bij een kadaveropslag zonder koeling zal het afval en de kadavers sneller ontbinden door de temperatuur en de luchtvochtigheid.

In 1991 is Coolworks BV gestart met de ontwikkeling van de eerste kadaverkoeling. De eerste agrarische bedrijven die deze kadaverkoeling – die ze Euratainer ® doopten – aanschaften, hebben deze al sinds 1994 op hun erf staan.

Sleegers heeft in samenwerking met Coolworks BV de mogelijkheid om op maat gemaakte oplossingen te verzorgen. Daarnaast is de Euratainer sinds 1991 telkens verder ontwikkeld naar het voor het moment technisch hoogst haalbare. Inmiddels is de Euratainer niet enkel op agrarische bedrijven gemeengoed, steeds meer bedrijven uit andere sectoren vinden de weg naar de Euratainer.

Met inmiddels meer dan 14.000 verkochte Euratainers in binnen- en buitenland is de Euratainer kadaverkoeling marktleider als het gaat om kadaverkoelingen. De weg naar een hygiënische, milieuvriendelijke en gebruiksvriendelijke afvalverwerking.

Coolworks 200

Waarom kiest u voor een Euratainer?

Hygiëne staat bij ieder bedrijf hoog in het vaandel. Voor bedrijven die te maken hebben met bederfelijk afval, zoals etensresten, kadavers en slachtafval, is hygiënische opslag noodzakelijk. Het gekoeld bewaren van deze afvalproducten is de eerste stap naar een betere bedrijfshygiëne. Daarnaast bespaart u op de ophaalkosten van de verwerkingsbedrijven.

De Euratainer is speciaal ontwikkeld om bederfelijk afval gekoeld op te slaan. Duurzaamheid, kwaliteit, energiegebruik, service, milieu- en gebruiksvriendelijkheid zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten.

•Als beste getest op proefboerderijen.

• Aanbevolen door destructie- en verwerkingsbedrijven.

• Gemaakt van hoogwaardige materialen.

• Makkelijk en ergonomisch in het gebruik.

• Leverbaar met een RVS verdamper. Deze verdamper wordt aangeraden bij bedrijven
die te maken hebben met agressieve ontbindingsgassen, zoals ammoniak.

• Leverbaar in een schone-vuile-weg uitvoering.

Bekijk de mogelijkheden:

Nederlandse Folder Euratainer-2

Schone en vuile weg

Alle typen Euratainer (met uitzondering van Euratainer 1) en kadavercellen zijn op aanvraag verkrijgbaar in een schone-vuile-weg uitvoering. Door middel van een schone-vuile-weg bestaat er zo min mogelijk contact tussen de vuile (laadplaats destructiebedrijf) en schone weg (binnen het productieperceel).
Dit is vooral een hygiënekwestie; geen contact tussen schone en vuile weg helpt eventuele insluiping van ziektes te voorkomen en verlaagt zodoende de infectiedruk.

Technische specificaties voor alle Euratainers en Kadavercellen:

 • Omkasting van Polyester (binnen- en buitenkant)
 • CFK-vrij koelmedium R-290 (propaan, halogeenvrij), door Greenpeace aanbevolen
 • Aansluitwaarde is 230 V / 1 / 50 Hz (randgeaarde contactdoos 16 A): stekkerklaar
 • Geïsoleerde wanden en deuren (60 mm, K-waarde van 0,323 W/m²K)
 • Elektronische thermostaat regelt het optimaal functioneren van uw koeling: een constante bewaartemperatuur tussen 4° C en 8° C
 • RVS hang en sluitwerk
 • Geheel naadloos, eenvoudig te reinigen
 • Perfecte afdichting van deuren voorkomt energieverlies

LOSSE UNIT:

Voor alle typen Euratainer en Kadavercel zijn losse koelunits verkrijgbaar. Deze kunnen ook gebruikt worden voor een zelfgebouwde, goed geïsoleerde ruimte.

Kadaverton

Naast kadaverkoeling biedt Sleegers ook kadavertonnen, kadaverkappen en kadaverkarren aan. De kadaverton is verkrijgbaar met of zonder wielen.

Kadaverton:
 • Zeer gebruiksvriendelijk product, gemaakt van hoogwaardig polyethyleen.
 • Inhoud: 240 liter
 • Hoogte met deksel: 110 cm
 • Doorsnede: 68 cm
Kadaverkap:

De kadaverkap is gemaakt van hoogwaardig polyethyleen, een uniek sterk materiaal.
Afmetingen: 230 x 120 x 60 cm (l x b x h)

Kadaverkar:

De manier om zonder grote inspanningen een groot dier naar plaats van bestemming te brengen. Gemaakt van RVS en voorzien van een lier.

Kadaverton 240L
Kadaverkap
Kadaverkar RVS

Neem contact op!

Bel of mail ons uw vraag!

Tel: 0031 (0)492-331404 – Mail: info@sleso.nl

Contactformulier