Stalverlichting Eco-line3

Eco-line3 armaturen voor stalverlichting zijn altijd voorzien van de nieuwste ontwikkelingen. Voordat Eco-line armaturen op de markt komen hebben ze een lange test periode doorstaan. De armaturen zijn ook voorzien van certificaten voor hun technische eigenschappen. Deze tests worden uitgevoerd door o.a. TUV en VDE. Continu worden Eco-line armaturen verbeterd en vernieuwd naar de eisen en wensen van de klanten.

Inductie verlichting

Sleegers biedt inductieve verlichting aan die zowel voor agrarische als ook voor industriele doeleinden gebruikt wordt.

Wat is inductieverlichting precies:

Inductielampen zijn vergelijkbaar met TL lampen, ook de inductielampen bevatten gassen die eenmaal “aangeslagen” reageren met de fosfor in de glazen behuizing en hierdoor wit licht produceren.

Bij de inductieverlichting wordt gebruik gemaakt van spoelen die een magnetisch veld opwekken. Het ontsteken van het licht gebeurt door middel van magnetische inductie (overdracht van energie d.m.v. een magnetisch veld).
Van snelle slijtage aan elektroden of filament is dus geen sprake.

Hierdoor gaat inductie verlichting vele malen langer mee dan traditionele gasontladingslampen.

Inductie lichtbronnen zijn gasontladingslampen zonder elektroden of filamenten. Hierdoor heeft de inductie lichtbron een extreem lange levensduur, tot wel 100.00 branduren. Het aansteken van de lamp gebeurd door middel van magnetische inductie. Klassieke gasontladingslampen ontsteken door een vonk tussen twee elektrische polen en bij inductie lichtbronnen door magnetische spoelen.

Kenmerken van inductieverlichting:
Lange levensduur: Levensduur 100.000 uur
Hoge lumen efficiëntie 80-100 lm/w
Effectieve lumen efficiëntie 130-150 lm/w)
Hoge kleurweergave: RA >80
Powerfactor PF>0,98
Diverse lichtkleuren leverbaar: 2700,4000,6500 Kelvin
Instant start en restart
Constant uitgangsvermogen: Ook bij wisselend ingangsvermogen
Goedgekeurd EMC EC TUV

Met de wetenschap dat de inductielichtbron veruit de langste levensduur heeft, is het een lichtbron die heel interessant is om te plaatsen in o.a.:

• Magazijnen (vanaf 4mtr. Hoogte)
• Fabrieksruimten
• Winkels (o.a. bouwmarkten, showrooms, beurshallen)
• Dieren verblijven (o.a. rundvee, pluimvee, varkens, geiten, Maneges)
• Kassen (o.a. planten, groente en fruit)

Energiezuinige stalverlichting met een lange levensduur

Eco-line stalverlichting zorgt ervoor dat medewerkers optimaal presteren tijdens het werk. Door een goed verlichtingssysteem raken mensen minder snel vermoeid en houden ze de concentratie langer vast.

Dieren reageren direct op licht. Eco-line zorgt voor de juiste hoeveelheid licht en juiste lichtkleur voor elk dierverblijf. Er wordt altijd rekening gehouden met de natuurlijke omstandigheden van het daglicht.

Doordat Eco-line armaturen een extreem lange levensduur hebben, energiezuinig zijn en het welzijn van mens en dier bevorderen dragen de armaturen positief bij aan het resultaat van uw onderneming.