Prinzen eierverzameling consumptie-eieren

Inpakkers voor consumptie eieren

Prinzen ontwikkelde met zijn ervaring in machines voor broedeieren een zeer geavanceerde lijn voor het inpakken van consumptie-eieren in kunststof en kartonnen trays (30-er trays). Ze bieden dé oplossing die bij uw wensen past, van kleine, eenvoudig te bedienen pakkers tot volledig geautomatiseerde verpakkingslijnen. Bij de eierverpakkingsmachines van Prinzen wordt de kwaliteit van de eieren gedurende het gehele proces gegarandeerd. Alle eierpakkers zijn compact en flexibel:
– ze passen in elk eierlokaal;
– ze bieden een goed overzicht tijdens het proces.

Alle machines zijn gemaakt van roestvrij staal en in combinatie met de uitstekende toegankelijkheid verloopt het schoonmaken snel en eenvoudig. Ze bieden eierpakkers met verschillende capaciteiten.

PSPC30 pdf
Smartpack pdf
Speedpack110 pdf

Timeline

De Timeline is een lijn van perfect op elkaar afgestemde producten voor het inpakken van consumptie-eieren op het leghennenbedrijf, vanaf de eierband tot op de transportpallet.

Door de Speedpack, PS4 Tray stacker en Pallet Loader te combineren, creëerde Prinzen een verpakkingslijn met een ongeëvenaarde snelheid van 4 eierpallets per uur. Deze verpakkingslijn kan voor zowel kunststof als kartonnen trays worden gebruikt. Dankzij het flexibele ontwerp kan de positie van de afzonderlijke componenten worden gewijzigd.

Dit zorgt ervoor dat u de beste mogelijke opstelling van het systeem met transportbanden en bochten in uw eierlokaal kunt realiseren. Op de touchscreencomputer van de Timeline kunt u eenvoudig vanuit één centraal punt het hele eierverpakkingsproces regelen en bedienen.

Timeline pdf

Eicodeersysteem

Eicodeersystemen zijn beschikbaar voor alle Prinzen inpakkers. Eicodeersystemen bieden een effectieve methode voor het coderen van elk individueel ei tegen minimale kosten. Prinzen biedt twee methoden voor het coderen van eieren: de Ovoprint en de Egg Flex stempelmachine.

Ovoprint
De Ovoprint maakt gebruik van inkjettechnologie om de eieren goedkoop van een hoogwaardige codering te voorzien. De printkop past zich aan de hoogte van elk afzonderlijk ei aan, waardoor u dag in dag uit op constante kwaliteit van de codering kunt rekenen. Per inktcartridge kunnen meer dan 200.000 eieren worden voorzien van een code van maximaal 16 tekens, waardoor de kosten tot een minimum beperkt blijven.

Egg Flex stempelmachine
De Egg Flex maakt gebruik van flexibele rubberen koppen die voorzichtig een code op de eieren stempelen. Deze beproefde techniek zorgt voor een constante hoge kwaliteit. Elke rubberen stempelkop heeft een afmeting van Ø 17mm waarop maximaal 3 regels van 17 tekens passen, en kan meer dan 250.000 eieren stempelen.

Eiercodering

Tray stapelaars

Voor de verdere automatisering van het eierverpakkingsproces, kunnen trays worden gestapeld met de semi- en volautomatische stapelaars.

Easystack
De Easystack is een semi-automatische stapelaar met een capaciteit van 18.000 eieren per uur en maximaliseert de capaciteit van de PSPC pakker. Deze stapelaar wordt geplaatst aan het einde van de transportband, om de vaak beperkte ruimte optimaal te benutten.

PS4 Traystacker
De volautomatische PS4 traystapelaar is een arbeidsbesparende unit die aan de uitvoerzijde van een Prinzen inpakker wordt geplaatst. De machine heeft een capaciteit van 40.000 eieren per uur en kan tot 6 trays hoog stapelen. De unieke mogelijkheid van een 90° uitvoerhoek zorgt voor ruimtebesparende configuraties.

Traystapelaar pdf

Pallet Loader

De transportband brengt de stapels naar de unieke Prinzen Pallet Loader. De Pallet Loader plaatst de eierstapels met eieren snel op pallets met uiterste precisie. Wanneer een stapellaag compleet is, pakt de Pallet Loader een tussenlegvel (divider) uit de voorraad en plaatst dit nauwkeurig op de onderste laag. Voltooide pallets worden automatisch op een pallettransporteur gezet of eenvoudig met een pallettruck afgevoerd en vervangen door een lege pallet. De machine heeft een capaciteit van 80.000 eieren per uur en kan maximaal zes lagen op de pallets stapelen, waarbij zowel kunststof en kartonnen trays kunnen worden gebruikt. De compacte en kleine afmetingen maken het mogelijk om de machine in vrijwel elk eierlokaal te installeren.

Pallet loader pdf

De-Palletizer

De De-Palletizer ontlaadt snel stapels eiertrays en plaatst deze met uiterste precisie op laadeenheden. Dit kan gedaan worden op loadereenheden van bijna alle eiersorteer-, inpak- en verwerkingsmachines die op de markt zijn. De lege dividers en pallets worden automatisch gestapeld voor verdere verwerking.

Met de Pallet Loader kunt u de effectieve capaciteit verhogen van de machines die worden gebruikt in de eiersorteer-, inpak en verwerkingslokalen. De machine biedt een arbeidsvriendelijke en effectieve manier om eiertrays van pallets te ontladen en worden gebruikt voor pallets met 5 of 6 lagen (12.960 eieren).

De-palletizer