Prinzen eierverzameling ouderdieren

Met meer dan 30 jaar ervaring is Prinzen is de marktleider in het setten van broedeieren. Dagelijks worden met de machines van Prinzen meer dan 30 miljoen broedeieren over de hele wereld met zorg verwerkt. Onze onovertroffen puntzetting van 99,7% maximaliseert het uitkomstpercentage van uw eieren. Gedurende het hele proces, van eierband tot broedraam, worden de eieren met uiterste zorg verzameld. Een speciaal eieroverzetsysteem plaatst de eieren op een tray. De setters van Prinzen bieden u de beste oplossing voor geautomatiseerde eierverzameling in uw broederij.

Ovoset

De Ovoset is de perfecte oplossing voor het nauwkeurig plaatsen van broedeieren rechtstreeks op broedramen. Dit reduceert de handenarbeid aanzienlijk, terwijl de kwaliteit van de eieren wordt gewaarborgd. De broedeieren worden voorzichtig en met correcte puntzetting op een broedraam geplaatst met Prinzens eieroverzetsysteem.

De Ovoset is geschikt voor vrijwel alle typen broedramen. Het is een semi-automatische setter waarbij de trays handmatig worden geplaatst. Dankzij het compacte ontwerp past de machine in elk eierlokaal.

Ovoset pdf

PSPC-Serie

De Prinzen PSPC-serie brengt de automatisering van het plaatsen van broedeieren een stap verder, en plaatst broedeieren rechtstreeks op broedramen met een onovertroffen puntzetting. Deze broedramen worden automatisch gevuld en in positie gebracht. Het Prinzen eieroverzetsysteem brengt de eieren voorzichtig omhoog en plaatst ze op het broedraam. De PSPC-machines hebben een capaciteit tot 22.000 eieren per uur, afhankelijk van het type broedraam. Hierdoor kunt u de arbeidstijd verminderen, met behoud van de kwaliteit van de eieren. De compacte machine biedt een goed overzicht, zodat u de eieren tijdens het hele proces in de gaten kunt houden. De machines zijn eenvoudig te bedienen. De roestvrij stalen constructie en de toegankelijkheid voor service zorgen voor snel en eenvoudig reinigen.

Er zijn twee typen: de PSPC 5 en PSPC 7. De PSPC 5 plaatst de eieren op trays met een parallelle matrix. De PSPC 7 biedt meer flexibiliteit; dankzij de mogelijkheid om trays met zowel parallelle als ongelijke matrix te verwerken, is de machine uniek in zijn soort. Beide machines kunnen tevens 30-er trays van karton en plastic verwerken.

PSPC7 pdf
PSPC5 pdf

Eicodeersystemen

Eicodeersystemen zijn beschikbaar voor alle Prinzen inpakkers. Eicodeersystemen bieden een effectieve methode voor het coderen van elk individueel ei tegen minimale kosten. Prinzen biedt twee methoden voor het coderen van eieren: de Ovoprint en de Egg Flex stempelmachine.

Ovoprint
De Ovoprint maakt gebruik van inkjettechnologie om de eieren goedkoop van een hoogwaardige codering te voorzien. De printkop past zich aan de hoogte van elk afzonderlijk ei aan, waardoor u dag in dag uit op constante kwaliteit van de codering kunt rekenen. Per inktcartridge kunnen meer dan 200.000 eieren worden voorzien van een code van maximaal 16 tekens, waardoor de kosten tot een minimum beperkt blijven.

Egg Flex stempelmachine
De Egg Flex maakt gebruik van flexibele rubberen koppen die voorzichtig een code op de eieren stempelen. Deze beproefde techniek zorgt voor een constante hoge kwaliteit. Elke rubberen stempelkop heeft een afmeting van Ø 17mm waarop maximaal 3 regels van 17 tekens passen, en kan meer dan 250.000 eieren stempelen.

Eiercodering

Trolley Loader

De Trolley Loader maakt het automatische inpakproces compleet. Deze belader vervangt het zware en repetitieve handmatige plaatsen van broedramen in transportkarren. Dat geeft u de mogelijkheid om uw productiviteit te verhogen en tijd te besparen, waarbij een zorgvuldige behandeling van de broedramen gegarandeerd is. De capaciteit van de Trolley Loader kan gemakkelijk de eierenstroom van de Prinzen inpakkers verwerken. Het compacte ontwerp vereist slechts een minimum aan vloeroppervlak.

Trolley Lader