Vencomatic innovaties

Vencomatic logo nieuw1

De Vencomat

De Vencomat zorgt voor een zachte en comfortabele nestvloer in alle Vencomatic nesten. De unieke kleine pinnetjes minimaliseren het contact met het ei, wat resulteert in minimaal contact met stof en vuil. Het speciale ontwerp van de pinnen zorgt voor een gecontroleerde langzame rol van het ei naar de eierband. De open structuur van de Vencomat laat stof en vuil gemakkelijk vallen wanneer de vloer wordt gekanteld. De mat biedt zo een perfecte schone omgeving die de basis vormt voor het verzamelen van eersteklas eieren.

De meest voorkomende maten zijn:

Vencomat type A   370 x 450 mm

Vencomat type D   470 x 569 mm

Vencomat type G   500 x 370 mm

Vencomat

Beweegbare nestbodem

Alle Vencomatic nesten zijn voorzien van een unieke kantelvloer die wordt bewogen door een sterk tandheugelsysteem. De vloer drijft de dieren na het leggen automatisch uit het nest, waardoor broedsheid en nestvervuiling worden voorkomen. De perfecte hoek van de vloer in combinatie met de open structuur van de Vencomat zorgt ervoor dat het ei soepel op de eierband rolt en het nest gedurende de levensduur van de toom schoon blijft.

beweegbare nestbodem

Eierband

De nesten van Vencomatic beschikken over geîntegreerde eierbanden die de eieren automatisch naar de voorkant van de stal transporteren. De unieke eigenschap van deze band is de vierkante vorm van de gaten. Deze gaten houden het ei stabiel om verdere beweging te voorkomen. Op deze manier is er minimaal contact tussen de band en het ei, wat de kwaliteit ten goede komt. De speciaal ontworpen zachte eibumpers zorgen voor een veilige overdracht van het nest naar de eierband.

Eierband

Vencobelt

Met de Vencobelt worden de eieren voorzichtig vanuit de diverse nestrijen of stallen naar een centrale locatie op de boerderij getransporteerd. De band is verkrijgbaar in breedtes van 40 en 55 cm en voldoet aan capaciteiten tot 45.000 eieren per uur. Het slimme ontwerp van de meenemers en de soepele verbindingen van de band staan hellingen tot 35 graden en scherpe bochten tot 180 graden toe. Bovendien is slechts één enkele aandrijfketting ingebouwd, wat de band flexibel in gebruik maakt en hoeken van 90° binnen een vierkante meter mogelijk zijn.

Vencobelt

Vencoslat

Vencomatic was de eerste die het belang inzag van een hygiënisch en diervriendelijk rooster voor pluimvee. Onze kunststofroosters worden in pluimveestallen over de hele wereld toegepast in zowel opfok- als volièresystemen. De open structuur van het rooster zorgt ervoor dat mest gemakkelijk kan worden doorgescharreld, wat resulteert in een schoon roosteroppervlak en gezonde voetzolen. De sterke en stabiele Vencoslat heeft een lange levensduur en is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Vencoslat2