Vencomatic huisvesting leghennen

Vencomatic logo nieuw1

De diverse huisvestingssystemen voor leghennen zijn ontworpen met behulp van slimme Vencomatic-innovaties, waaronder de Vencomat, de beweegbare bodem en de eierband en kan worden aangevuld met de Vencobelt enVencoslat. Met deze innovaties verzamelt u snel een maximaal aantal consumptie-eieren, die bovendien in perfecte staat verkeren.

De complete systemen die Vencomatic voert voor deze categorie zijn:

  • Classic nest
  • Grando Nest
  • Veranda Avairy
  • RED-L
  • Bolegg Terrace
  • Unistart
  • Opfok: Bolegg starter
  • Opfok:Jump start

Classic Nest

De serie Vencomatic Classic Nest heeft zich gedurende vele jaren succesvol bewezen. Het is een robuust nest dat dankzij het gebruik van duurzame materialen slechts weinig onderhoud vereist. Het nest is verkrijgbaar in diverse configuraties (midden- of zijband, 1 of 2 etages, enkel of dubbel), zodat elke boerderij kan worden uitgerust met het Classic Nest.

Classic nest zijbandnest
Classic zijbandnest

Grando Nest

Het succes van het Classic Nest is voortgezet met de ontwikkeling van het even succesvolle Grando Nest. Dit nest is gemaakt van duurzame en hygiënische materialen, zoals hoge kwaliteit kunststof en roestvrij staal. Deze materialen zorgen echter vooral voor een aantrekkelijke ruimte waarin een dier haar ei kan leggen. Dankzij het slimme nestontwerp kan het nest snel worden opgebouwd en zijn belangrijke onderdelen gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud en grondige reiniging.

Grando nest
GradoNest-1

Veranda Aviary

De Veranda Aviary heeft twee niveaus en biedt u volledige controle over uw leghennen. Elke etage bevat voer, water en nestruimte, waardoor alle hennen gemakkelijk toegang hebben tot deze basisvoorzieningen. Oploopplateaus aan de buitenzijde vergemakkelijken de toegang tot beide niveaus en de scharrelruimte. De Veranda Aviary:
– is een veilige keuze, ongeacht het opfoksysteem;
– voorkomt dat eieren in het systeem blijven liggen;
– zorgt voor een maximaal aantal dieren per manager.

De Veranda Aviary past in elke pluimveestal dankzij het compacte ontwerp. De slimme structuur zorgt voor een controleerbare omgeving die gemakkelijk kan worden beheerd. De inspectie van de nesten is eenvoudig dankzij de oplierbare achterwanden die direct toegang geven tot het nest en de eierband.

veranda aviary v4

RED-L

RED-L staat voor Rusten, Eten, Drinken en Leggen. In het ontwerp van dit systeem zijn deze basisbehoeften in een unieke portaalstructuur geïntegreerd. Hennen kunnen zich vrij en gemakkelijk verplaatsen van het ene niveau naar het andere, net zoals dieren hun natuurlijke instinct volgend, in een boom zouden doen. Het RED-L systeem heeft een groot leefoppervlak binnen het systeem en 100% beschikbaarheid van het vloeroppervlak. Met zijn vele etages en open structuur biedt RED-L:
– volledige vrijheid voor leghennen;
– water, voer, nesten en zitstokken op meerdere niveaus;
– een maximaal aantal dieren per stal;
– goede toegankelijkheid aan alle kanten en op alle niveaus voor de pluimveehouder.

Dankzij de integratie van Vencomatic nesten op verschillende etages wordt het aantal eieren dat buiten het nest wordt gelegd, tot een minimum beperkt. De mogelijkheid tot het afsluiten van de scharrelruimte bij aankomst van de hennen vergemakkelijkt bovendien de training en gewenning aan hun nieuwe omgeving. Dit leidt tot nog betere resultaten en een eenvoudig management van de dieren.

RED-L nest
RED-L systeem1

Bolegg Terrace

Sinds de introductie van dit succesvolle volièresysteem worden al meer dan 25 miljoen dieren gehuisvest op de Bolegg Terrace. De Bolegg Terrace is ontworpen als een boom. Geen enkel ander systeem is zo open als de Bolegg Terrace. In combinatie met de slimme positionering van de zitstokken vergemakkelijkt dit de verticale beweging van de hennen. Hennen kunnen zich over de hele lengte van het systeem bewegen, zonder in aanraking te komen met obstakels.

Het nest bevindt zich in het hart van de Bolegg Terrace. Elke ochtend komen de hennen van de zitstokken af om te drinken, te eten en hun eieren te leggen. Door het aantrekkelijke, comfortabele en veilige nestgebied worden buiten het nest gelegde eieren tot een minimum beperkt.

De Bolegg Terrace maakt brede en obstakelvrije gangen mogelijk, aangezien de dieren in het systeem omhoog en omlaag bewegen. Ze hoeven niet van de ene rij naar de andere te vliegen. Deze gangen en het open systeem hebben de volgende voordelen:
– goed zicht voor een gemakkelijke inspectie;
– een optimale lichtverdeling, waardoor grondeieren tot een minimum worden beperkt;
– een prettige werkomgeving;
– mogelijkheid tot reinigen met een mini-loader.

bolegg terace
Bolegg Terrace1

Unistart

Unistart is een betaalbaar en gebruiksvriendelijk opfoksysteem dat in rijen wordt opgebouwd. Hiermee heeft de pluimveemanager de volledige controle over zijn dieren. Dankzij de compacte afmetingen past dit systeem in elke stal en kan een groot aantal dieren per vierkante meter vloeroppervlak worden gehouden.

De eendagskuikens worden gelijkmatig verdeeld over de compartimenten. De training begint na 4 weken als ze worden vrijgelaten en door elkaar beginnen te lopen door de stal. Door middel van de buitenste plateaus worden ze getraind om naar alle niveaus te bewegen.

Alle beweegbare onderdelen worden centraal aangestuurd via een motor of een handlier aan de voorkant van de rij. De afzonderlijke deuren kunnen ook gedeeltelijk worden neergeklapt of met de hand worden geopend. De combinatie met de open constructie biedt de volgende voordelen:
– uitstekend zicht;
– eenvoudig inspecteren, vaccineren en vangen;
– grondige reiniging.

Alle drie de niveaus zijn voorzien van mestbanden. Er kunnen desgewenst beluchtingsbuizen worden toegevoegd aan deze banden om het klimaat in de stal te verbeteren.

unistart v4

Bolegg Starter

Met de Bolegg Starter heeft u een hoogwaardige trainingsfaciliteit met een optimaal gebruiksgemak. In dit rijensysteem met interne plateaus begint vanaf dag 1 de training van kuikens in het systeem. Dankzij de oplierbare geïntegreerde plateaus kan de afstand tussen het water- en voerniveau geleidelijk worden vergroot als de dieren opgroeien. Dit stimuleert de dieren om naar verschillende niveaus in het systeem te springen.

Na 6 of 7 weken gaan de deuren open en kunnen de dieren zich vrij bewegen in de stal. Terwijl de dieren ‘s nachts rusten op de geïntegreerde zitstokken, kan de pluimveehouder de dieren in het systeem gemakkelijk opsluiten voor vaccinatie of om ze te vangen.

Alle niveaus zijn uitgerust met mestbanden en beluchtingsbuizen. Dit zorgt voor droge mest, frisse lucht op dierniveau en een goed algeheel klimaat in de stal. Opfokken in de Bolegg Starter resulteert in een uniform en gezond koppel, dat klaar is voor het leven in een volièresysteem.

bolegg starter v4
Opfok-Bolegg starter1

Jump Start

Met de Jump Start maakt u ware atleten van de dieren. De eendagskuikens worden op een roostervloer geplaatst waar zij rechtstreeks toegang hebben tot voer en water. Naarmate de dieren groeien, neemt de afstand tussen de voer- en drinkniveaus geleidelijk toe, zodat de dieren leren om naar verschillende niveaus en zitstokken te springen. Hennen die in de Jump Start zijn opgefokt, hebben een uitstekende training gehad en zullen hun weg snel vinden in een volièresysteem.

Het unieke portaalsysteem bevat oplierbare voer- en drinklijnen en scharnierende plateaus. Dit maakt de Jump Start tot een zeer flexibel systeem met sterke eigenschappen:
– goed visueel overzicht;
– eenvoudig te bedienen;
– robuuste constructie;
– snel en gemakkelijk te reinigen;
– perfect getrainde dieren.

jump start v3_uitsnede
Opfok-Jump start1