Vencomatic huisvesting ouderdieren

Vencomatic logo nieuw1

Door de ervaring van meer dan 30 jaar zijn de pluimveespecialisten van Vencomatic in staat om nestsystemen te ontwerpen die perfect zijn afgestemd op de behoeften van de ouderdieren. Het assortiment van nestsystemen wordt over de hele wereld gebruikt voor de inrichting van ouderdierenstallen. Alle systemen zijn ontworpen met behulp van slimme innovaties van Vencomatic, waaronder de Vencomat, de beweegbare bodem en de eierband en kunnen worden uitgebreid met de Vencobelt en de Vencoslat. Met deze innovaties krijgt u broedeieren die in perfecte staat zijn.

De complete systemen die Vencomatic voert voor deze categorie zijn:

  • Classic nest
  • Grando Nest
  • Veranda Breeder
  • Turkey Nest
  • Duck Nest
  • Vencopan Breeder

Classic Nest

De serie Vencomatic Classic Nest heeft zich gedurende vele jaren succesvol bewezen. Het is een robuust nest dat dankzij het gebruik van duurzame materialen slechts weinig onderhoud vereist. Het nest is verkrijgbaar in diverse configuraties (midden- of zijband, 1 of 2 etages, enkel of dubbel), zodat elke boerderij kan worden uitgerust met het Classic Nest.

Classic nest zijbandnest
Classic zijbandnest

Grando Nest

Het succes van het Classic Nest is voortgezet met de ontwikkeling van het even succesvolle Grando Nest. Dit nest is gemaakt van duurzame en hygiënische materialen, zoals hoge kwaliteit kunststof en roestvrij staal. Deze materialen zorgen echter vooral voor een aantrekkelijke ruimte waarin een dier haar ei kan leggen. Dankzij het slimme nestontwerp kan het nest snel worden opgebouwd en zijn belangrijke onderdelen gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud en grondige reiniging.

Grando nest
GradoNest-1

Veranda Breeder

De Veranda Breeder is een groepshuisvestingssysteem voor ouderdieren met meerdere niveaus. De dieren worden gehuisvest in groepen, die een gelijkmatige verdeling van hanen en hennen verzekeren en de stress in de toom verminderen. De Veranda Breeder wijkt af van het conventionele vloerontwerp en maakt gebruik van de verticale ruimte, zodat het aantal vogels per bodemoppervlak toeneemt. In combinatie met een sterke mate van automatisering zorgt dit ervoor dat de boerderijmanager een groot aantal ouderdieren kan houden.

De kunststof roostervloer biedt een perfecte hygiënische omgeving voor de productie van waardevolle broedeieren. De open structuur laat mest doorvallen, wat zorgt voor een hygiënische omgeving en voorkomt dat de dieren mest met zich meebrengen in het nest. Tussen de mestbanden en de roosters zijn grote beluchtingsbuizen geplaatst die frisse lucht aanvoeren ter hoogte van de vogels en op de mestband, om de mest te drogen. Dit vermindert stof en ammoniakemissie tot een absoluut minimum, waardoor de luchtkwaliteit in de stal verbeterd wordt.

veranda breeder

Turkey Nest (Kalkoenen huisvesting)

Kalkoenen vereisen grote en robuuste nesten, die de kracht van deze dieren kunnen weerstaan. In 1986 ontwikkelde Vencomatic een individueel nest speciaal voor kalkoenen en sindsdien neemt zij een leidende positie in deze sector in.

Het gebruik van duurzame en sterke materialen in combinatie met een specifiek op kalkoenen aangepast ontwerp vormt de basis voor het wereldwijde succes van dit nest. Door gebruik te maken van beproefde componenten zoals de Vencomat, de kantelvloer en de eierband, blijft de kwaliteit van de broedeieren perfect.

Een uniek kenmerk van het Turkey Nest is het valmechanisme. De val sluit nadat een dier het nest is binnengegaan, om te voorkomen dat een tweede dier het nest in komt. In geopende stand zullen jonge dieren het nest dus gemakkelijk onderzoeken en snel accepteren.

kalkoen nest

Duck Nest (Eenden huisvesting)

Vencomatic was de eerste producent die op de markt kwam met een automatisch nest voor eenden. Het Duck Nest is ontworpen voor de unieke behoeften van watervogels, voortbouwend op de bewezen innovaties van ons pluimveenesten. De beweegbare achterwand wordt gebruikt om de dieren na het leggen automatisch uit het nest te verdrijven, zodat broedsheid wordt voorkomen. De eieren rollen voorzichtig op de centrale eierband, waardoor de kwaliteit van de eieren wordt gewaarborgd.

ducknest

Vencopan Breeder

Gelijktijdig voeren in gelijke porties is het grote voordeel van de Vencopan Breeder. Alle dieren krijgen toegang tot het voer op hetzelfde moment, waardoor de stress in de toom tijdens voedertijd sterk wordt verlaagd. Het voer wordt eerst verdeeld naar een buffer bovenaan iedere pan. Wanneer alle buffers gevuld zijn, opent het systeem en wordt de voeding aan de vogels geleverd. Het muntkettingsysteem voorkomt ontmenging van het voer en de distributie van kleine porties zorgt ervoor dat de dieren niet selectief gaan eten. Deze functies optimaliseren de uniformiteit in uw toom, aangezien alle porties diervoeder een gelijke hoeveelheid van elk ingrediënt bevatten. De verstelbare ring op de vrouwtjespannen voorkomt dat de mannetjes samen met de vrouwtjes eten.

De voederpan voor opfokdieren is gebaseerd op dezelfde principes als de pan voor volwassen vogels. Bovendien heeft de deze pan een flexibele bodem die het mogelijk maakt de pan lager te zetten en kleine kuikens gemakkelijke toegang tot het voer te bieden. Het roosterontwerp voorkomt dat jonge kuikens in de pan gaan zitten en geeft elke vogel een gelijke eetruimte.

Female vencopan breeder